Contact:

Margot Cresens
Eduard Prissestraat 112
9100 Sint-Niklaas
0486/69.39.74
E-mailErkenningsnummer
Psychologencommissie
862111312Route:

Verslaving


Verslaving is niet iets waar je voor kiest. Je neemt pijnstillers na een operatie, of je drinkt eens een glaasje na een slechte avond. Na verloop van tijd merk je dat je elke dag wel wat gebruikt en na een tijdje merk je dat je geïrriteerd bent als je niets neemt of worden er opmerkingen gemaakt over veelvuldig gebruik. U zag zelf niet direct een probleem, u hebt er controle over zegt u. Op een gegeven moment, door een gebeurtenis of een opmerking, begint het toch te dagen dat u niet helemaal gezond bezig bent. Het sluimert in uw gedachten maar u denkt, ik kom er zelf wel uit.

Het is echter niet zo gemakkelijk om van een verslaving af te raken. Het middel dat u gebruikt, heeft een bepaalde invloed op de werking van uw hersenen waardoor uw lichaam naar de drug (welke deze ook is) snakt. Het is dus niet gemakkelijk om drugvrij te raken. In de begeleiding helpen we u door deze moeilijke periode. Na het bereiken van een drugvrije situatie stopt de begeleiding echter nog niet.

Het belangrijkste in het proberen afraken van een verslaving, welke dan ook, is het gemotiveerd blijven om vol te kunnen houden. We werken samen een plan uit hoe u drugvrij kan blijven, zodat u niet hervalt. Er zullen momenten zijn dat u terug denkt aan het gebruiken van de drug, ik geef u de handvaten mee om met deze moeilijke situatie om te gaan.