Contact:

Margot Cresens
Eduard Prissestraat 112
9100 Sint-Niklaas
0486/69.39.74
E-mailErkenningsnummer
Psychologencommissie
862111312Route:

Angst


Iedereen ervaart wel eens een angstmoment in zijn leven. In vele gevallen is er geen extra hulp aangewezen. Toch komen we soms in situaties terecht of maken we dingen mee waardoor de angst ons functioneren in de weg staat. Het kan ervoor zorgen dat je dingen vermijdt, het kan voor oeverloos piekeren zorgen waardoor je je moeilijk op andere dingen kan concentreren, andere angsten zorgen ervoor dat we bepaalde rituelen moeten uitvoeren om ons toch maar veilig te voelen.

Kortom, het neemt een groot deel van je leven in, de angst zelf en de manieren om ermee om te gaan. Het neemt niet alleen een groot deel van je leven in, het weegt er ook op.

Vaak weten mensen wel dat de angst die ze ervaren niet erg realistisch is of dat de angst buiten proportie is. Maar weten en voelen zijn twee verschillende dingen waar je in kan vastlopen. Hier gaan we in de therapie mee aan de slag, angstklachten zijn doorgaans erg goed te behandelen. Samen gaan we kijken hoe we jouw specifieke klacht het best kunnen aanpakken. Belangrijk is dat je weet dat je vroeg of laat met je angst geconfronteerd wordt, wanneer het echter zo ver is, heb je de nodige handvaten om hier mee om te gaan. Aarzel niet om me hierover vrijblijvend te contacteren.